Vaders en dochters

Wat maakt vaders en dochters zo bijzonder?

  • Dochters die een sterke relatie hebben met hun vader als kind, groeien op tot vrouwen met zelfvertrouwen en onafhankelijkheid. Hoe meer aandacht papa voor zijn kleine meid heeft, hoe minder emotionele problemen zij zal hebben als jonge vrouw.
  • Meisjes die een goede relatie met papa hebben, komen later in de puberteit dan meisjes die geen of een minder sterke relatie hebben. Zij hebben de neiging om sneller op te groeien en zichzelf niet de ruimte te laten emotioneel te groeien. (Bron: www.babybelgie.com)

Papa's en hun meiden, niet altijd even gemakkelijk. Wordt jouw kleine meid binnenkort ook een jonge vrouw? Zeggen de woorden regels en menstruatie jou iets? Klik hier en komt alles te weten over de ontwikkeling van dochterlief.

Meer lezen over vaders&dochters? Het boek 'Dochters, handboek voor vaders' ligt vanaf half mei in de boekhandel of is te bestellen via www.uitgeverijsnor.nl

 


Interview - Peter en zijn drie meiden

Daddy's little girls

Femke (14), Kaatje (10) en Fleurtje (5), de drie knappe dochters van papa Peter Peleman. Hoe overleeft hij tussen al zijn meisjes? Mist hij soms een zoon? En valt het mee om dochters op te voeden? Peter vertelt.

Je bent papa van drie knappe dochters. Kan je overleven tussen al deze meiden?
Drie meisjes én een mama, dat is echt super tof! Ik zou het niet anders willen! Mocht er een zoon bij geweest zijn, dan had ik dat ook wel tof gevonden. Maar ik ben heel tevreden met mijn drie fijne dochters en mijn lief vrouwtje!

Schuilt er hierdoor een vrouwelijk kantje in jou?
Dat zul je aan mijn vrouwen moeten vragen, misschien wel de onzekerheid en de gevoeligheid? Het is wel zo dat ik één keer per week in vrouwenkledij rondloop (lacht uitbundig)! Nee, dat is een grapje. Maar van jongs af aan voelde ik mij super tussen vrouwen, daarom ben ik ook zo blij dat ik dochters heb!

Strenge papa?
Streng en niet streng. Wanneer ik streng moet zijn, zal ik dat ook zijn. Maar eigenlijk ben ik wel een heel gemakkelijke papa. Ze krijgen heel veel van mij gedaan, maar wanneer ik moet ingrijpen zal ik dat ook wel doen!

“Ik kan ook voetballen met mijn dochters”

Zijn je dochters papakindjes?
Toch wel ja. Wanneer ik met de kindjes alleen ben, dan hangen zij heel hard aan mij. Je voelt ergens wel dat hechte vadergevoel tussen vaders en dochters. Ik denk wel mijn dochters de papa heel graag zien!

Mis je soms een zoon waar je mee kunt voetballen?
Nee, want ik kan ook voetballen met mijn dochters. Mijn meiden zijn echt sportief! Ik mis dus niet echt een zoon. Toen Ilse zwanger was, hoopte ik ook altijd dat het een meisje zou zijn.


Kijk je ernaar uit dat je dochters vriendjes mee naar huis brengen?
Euhmm! Dat zal tof zijn, maar het zal hier zeker geen duivenkot worden!

Heeft het vaderschap je veranderd?
Door papa te worden, ben ik rustiger geworden. En ik heb een doel in het leven: ik werk voor mijn kinderen en het is fijn dat er altijd wel iemand is als ik thuiskom. Papa zijn van drie dochters is gewoon super!

Tekst en foto’s: Lobke Gielkens